Läsarbrev

Islandshästar & dressyr = Sant?

Fick ett brev som löd;

Jag förstår inte riktigt denna kommentar “Dessutom har man överlag (även om det börjar bli oändligt mycket bättre) något intresse av att skola sin islandshäst i dressyr. Dvs man ställer inte sådana krav på sina hästar!”
Vill du att man ska rida dressyr eller ej? Eller du kanske menar typ dressyrträna & tävla mot vanliga ponnyer med islandshästen. Tycker du det är någonting dåligt?

Hej!
Jag menar att det finns ganska många som har islandshästar som inte rider så mkt dressyr utan har valt att mestadels rida ut i skogen och ha det mysigt. Vilket det absolut inte är ngt fel på! På 90-talet och början av 2000-talet upplevde jag att många tyckte att Islandshästar inte kunde gå dressyr och man hade heller inte så stort intresse att prova. Dessa åsikter tyckte jag fanns både i Sverige men även på många ställen på Island.
Under 2000 talet hände sedan någonting, Islandsryttarna upptäckte att dressyr kunde göra underverk för gångarterna, styrka, form, mjukhet, elasticitet etc etc. Man började rida för olika tränare, började använda volter istället för att enbart rida sina hästar i olika tempon rakt fram i skogen osv. Jag tycker att dressyr är jättebra för ALLA hästar oavsett vilken nivå man lägger det på eller vilken gren man har riktat in sig mot. För mig är det viktiga att man vill fortsätta utvecklas oavsett vad man har för mål och att alltid ha roligt!
Hoppas jag har förklarat det lite utförligare nu!

One Comment