Vårt dagliga liv

Trött på fruset vatten! Nu har vi tillverkat 2 värmebaljor!

Eller vi och vi… Mannen min gjorde en förra helgen för att se om det funkade och balja nr 2 blev klar i helgen. Skit va bra dem är och va bra de håller värmen!

Började först att försöka övertala karln att vi måste skaffa värmebaljor till hagarna men att köpa 2 st Thermobar för 5000 kr/st är lite svårt att få någon att betala. När Birk så blev jättesjuk började han inse att vi måste nog göra det endå. Dock sved det i plånboken och likt Sickan i Jönsson ligan slog vi våra kloka huvuden ihop och sedan byggde han ihop dem!

På Thermobars hemsida står det “Termostaten känner vattnets temperatur och gör att vattnet hålls på behagliga +15 till 20 grader vilket medför ett större vätskeintag per dag.” och vidare “Används med fördel hela året, då vattnet hålls friskt och kallt om sommaren. ” Det är inte riktigt sant! Under vintertid klarar inte Thermobar att hålla vattnet +15-20 grader om du inte har lock på hela tiden vill säga! Temperaturen man pratar om ska väl ändå gälla i dricksvattnet som står framme till hästarna?! Och att det skulle hålla vattnet svalt på sommaren är omöjligt, hur sjutton ska Thermobar klara det när den inte har någon kylning i sitt aggregat utan enbart värme? Visst är isolerat vatten kallare än utomhustemperaturen (på sommaren) men inte så kallt!

Våra värmebaljor håller kanonbra eller vad sägs om detta? Att hålla +15,3 grader i vattnet vid en utomhustemperatur på -17,7 grader?

Och dessutom sparade vi ca 7000 kr på båda baljorna! Så ska det vara, eller hur!

 

 

7 Comments