Vårt dagliga liv

Ett nytt spännande år står inför dörren…

2015-10-24 14.26.07Jag är oerhört tacksam för året som har gått men samtidigt så lämnar jag gärna 2015 bakom mig för det har varit ett tufft år. Efter att ha hastigt och lustigt skiljt mig i augusti stod jag själv med en gård som vi precis hade köpt och som behövde totalrenoveras… Det har varit tufft att dra hela lasset själv och jag har varit tvungen att klara av saker som jag aldrig trodde att jag skulle fixa – men det gjorde jag!
Stallet är nästan helt klart och består av 12 boxar (snart 15 boxar), 20 stallskåp till inackorderingarna, 2 skötspiltor, 2 spolspiltor, foderkammare, min privata sadelkammare och en sadelkammare till ridskolan. Lösdriften är klar likaväl som en ridbana på 60×20 m och en rundcorall. Nu drömmer jag bara om ett kök/samlingsrum, en föreläsningssal samt övernattningsrum för alla mina kursdeltagare. Förutom ett ridhus och en ovalbana förstås!
Jag har haft 5 underbara hästar på inridning och 5 härliga träningshästar under hösten likaväl som jag har startat upp en ridskola för elever som vill ha ut lite mer av sin ridning än vad de får på en “vanlig” ridskola. Utöver det så är jag lyckligt lottad att ha en massa duktiga elever som jag regelbundet tränar och coachar både här hemma på gården Pragerhof men även runt om i hela Skåne.

Inplanerade kurser

12025847_1208241985868049_1212558024_oUnder senvintern och våren är flera kurser inplanerade och datum kommer inom kort men självklart kan du skicka in en intresseanmälan redan nu!

  • Teoretisk kurs för rädda/osäkra ryttare
  • Hästägarskolan – för dig som vill lära dig mer om hästar
  • Sitskurs – utveckla din sits och ditt samspel med din häst
  • Arbeta din häst från marken – lär dig mer om longering, tömkörning, långlining, arbeta hästen vid hand
  • Unghästskolan – få hjälp att rida in din unghäst
  • Kombinerad kurs teori och praktik för rädda/osäkra ryttare

Monty Roberts kurser – Join Up

En stor nyhet är att jag i år kommer arrangera alla Monty Roberts kurser tillsammans med certifierade instruktören Ann Lindberg här på Pragerhof
  • Join Up clinic
  • Psykologihelg
  • Lastträning genom Equus
  • Monty Roberts Hands-on Introduktionskurs med examen för dig som vill ha en stabil grund att stå på eller som vill utbilda dig vidare.
Datum kommer inom kort men du kan självfallet skicka en intresseanmälan redan nu.

Nya priser

En stor gård, mycket kurser och träningshästar gör att jag kommer försöka hålla mycket av min verksamhet hemma på Pragerhof. Detta medför att jag kommer höja mina priser för ridlektioner och träningar samt min körersättning.

Självklart kommer jag gärna även i fortsättningen åka ut och ha träningar runt om i hela Skåne, men tyvärr är det inte längre ekonomiskt försvarbart. Allt för mycket tid går åt till tex körning som jag inte får betalt för eftersom milersättningen äter upp all min bensinkostnad.
Mina nya priser hittar du här

12026698_10156113209060608_269669651_nTack alla underbara elever, hästägare och framför allt hästar för detta år – Hoppas vi ses snart igen!

Hjälp mig gärna att sprida detta vidaretill någon som du tror kan vara intresserad av kommande kurser eller ridundervisning i små exklusiva grupper på vackra Österlen.

En liten hemlis – snart är min bok klar och ska börja tryckas!

Gott Nytt År och en stor kram till er alla!

One Comment