Om mig

11143660_10155861106660608_7591350793475911898_n
Mitt namn är Camilla Prager och jag arbetar som Ryttarcoach. Jag har undervisat och tränat ett otal hästar och ryttare i över 25 års tid på alla nivåer och discipliner.

Jag brinner verkligen för att undervisa och lära ut allt jag kan, så att alla med olika problem kan få komma vidare med glädjen, att få fortsätta utvecklas med sina hästar.

Jag vill personligen hela tiden lära mig, växa och utvecklas och det gör jag främst genom att se andra utvecklas och hela tiden fortsätta utbilda mig själv.

Jag har själv tävlat och tränat upp till Medelsvår hoppning och dressyr samt lätt fältävlan innan en ridolycka satte käppar i hjulet för min ”karriär” 2001. Skadan resulterade i flera operationer och delvis invaliditet i min högra arm. Jag blev ordentligt rädd men tack vare min stora kärlek till hästar och hårt arbete lyckades jag hitta tillbaka till glädjen med hästar igen. Sedan dess har min ”specialitet” blivit att undervisa rädda/osäkra ryttare och deras hästar. Håller sedan slutet av 90-talet regelbundna träningar på flera orter runt om i Skåne samt kurser och föreläsningar runt om i Skåne och Sverige.

Jag har drivit egen verksamhet under flera år med tillridnings-, tävlings- och försäljningshästar och har undervisat på flera stora ridskolor i Stockholm, Malmö och på Österlen. Jag har arbetat som hästskötare på flera olika stallar och för flera olika toppryttare i mina unga år samt tränat för flera svenska toppryttare i både hoppning och dressyr.

Eftersom mitt hjärta klappar lite extra för islandshästar har jag fött upp, ridit in, utbildat, tränat och förmedlat dessa underbara individer. Jag har tränat för flera kända islandshästtränare under årens lopp.

Jag brinner verkligen för att undervisa och lära ut allt jag kan, så att alla med olika problem kan få komma vidare med glädjen, att få fortsätta utvecklas med sina hästar.
Jag vill personligen hela tiden lära mig, växa och utvecklas och det gör jag främst genom att se andra utvecklas och hela tiden fortsätta utbilda mig själv.

En Ryttarcoach är en ridinstruktör, tränare och coach i ett. En person som inte bara lär dig att göra rätt men även att tänka rätt. För att kunna utvecklas både som ryttare men även som hästmänniska, måste man ha kunskap och förståelse, inte bara för hur vi människor fungerar utan även för hur hästen fungerar – hur och varför den reagerar som den gör.

Som Ryttarcoach undervisar jag i ridningens ädla konst, jag coachar ryttare på alla nivåer mot sina mål, stora som små och jag hjälper rädda/osäkra ryttare att hitta tillbaka till glädjen och tryggheten tillsammans med hästar. Jag bistår även med tränings- och tävlingsplanering samt håller kurser och föreläsningar runt om i Sverige på alla nivåer och inriktningar. Jag hjälper hästägare med problemlösning när det uppstår svårigheter i kommunikationen dem i mellan oavsett vad problemet är. Jag är delvis utbildad av Monty Roberts och Ann Lindberg och erbjuder lastträning enligt Monty Roberts koncept.

Jag anser att med kunskap skapar man trygghet och tillit som ger glädje hos både ryttare och häst! Mina ledord är samarbete utveckling och glädje.

Som Ryttarcoach driver jag ett seriöst företag där jag innehar fullständiga försäkringar som ger både mig som företagare skydd men även dig som kund. Jag innehar även alla tillstånd som krävs för att driva en seriös yrkesmässig hästverksamhet!

“No hour of life is wasted that is spent in the saddle.”

― Winston Churchil

One Comment

 • Jeanette Frostemark

  Hej!
  Jag bor i norra delen av Lund och har en islandshäst. Tyvärr har min förra tränare börjat på veterinärhögskolan i Köpenhamn o jag söker därför en ny tränare som kan hjälpa mig och min vuxna son, som också rider, med det som är specifikt för just islandshäst. Njörvi, f 2009, är fyra-gångare, och jag har ägt honom i drygt 1 år. Han har ett bra steg, men både jag och Njörvi behöver utvecklas i alla gångarter. Vi behöver inte träna varje vecka, men gärna 1-2 ggr/månad. Skulle du ha möjlighet att hjälpa oss vore det super!
  Vänliga hälsningar
  Jeanette
  0737-60 20 30