Vårt dagliga liv

Utan hovar – ingen häst!

På lördag ska jag på föreläsning om hovar och hovvård, det ska bli dunderkul! Fast man har hållt på med hästar i så många år så finns det fortfarande så mycket att lära! Det är egentligen det som är så roligt, att man aldrig blir fullärd utan hela tiden lär sig något nytt!

Föreläsare är Magnus Lindqvist som förutom att han är en erfaren och skicklig hovslagare så är han även tävlingsryttare (VM-guld) och en väldigt uppskattad tränare. Kolla in Magnus hemsida på www.icehorse.se

Är ganska sugen på att själv börja träna för honom till våren, när hästarna är igång igen! Detta för att jag 1 – vill komma igång och börja träna och 2 – han är en populär tränare som ska vara väldigt pedagogisk samt mjuk i sitt sätt. Jag vill hitta en tränare som använder mjuka metoder då många tränare är ganska tuffa i deras ridstil, inom Islandshästvärlden så är det tyvärr ännu vanligare än inom stor häst världen.

Är det någon som undrar något/har någon fråga när jag ändå ska träffa en hovexpert? Skicka din fråga så lovar jag att komma tillbaka med svaret!

 

2 Comments