Hästnyheter

Hur blir man en referensanläggning?

2015-10-10 16.08.09-1Hur sjutton gör man för att bli referensanläggning? Och hur hittar man företag som försöker slå sig in på marknaden, som vill ha referenser mot en lite lägre kostnad för anläggande av ridbana och ridhus?

Det första jag tänker på är att jag måste fixa till min ridbana samt rundcorall som är på tok för mjuk, djup och tungriden. Likaväl har jag planer på att inom en snar framtid bygga både ridhus och ovalbana. En av mina elever har verkligen världens bästa underlag på sin uteridbana – Träulit, ett underlag som jag skulle kunna döda för! Hon har bara sladdat det 1-2 ggr i år och det är lika bra när det har varit torrt och varmt som när det har varit skyfall i flera dagar. Det står aldrig vatten där utan det är hela tiden fast men ändå med svikt. Problemet är att det är snuskigt dyrt! Att lägga några cm topplager med träulit plus frakt ner till mig hade gått på ca 75.000 kr…. Min elev köpte träulit och la på sin ridbana precis när det var nytt och fick ju självklart det till ett superpris. Pratade idag med en kvinnlig säljare på Ydre-grinden som säljer detta underlag, men priset gick inte att diskutera. Jag förklarade att det var inte hållbart med den kostnad, enbart för ett toppskikt men hon svarade mer eller mindre bara tack och hej, du kan ju komma tillbaka när du har vunnit på lotto! De var inte alls intresserade av att göra någon affär. Vet inte vad jag hade hoppats på, men kanske att de skulle varit lite mer tillmötesgående, så jag blev ganska besviken, för jag hade verligen velat ha råd att lägga träulit på min ridbana och rundcorall samt anske så småningom även i mitt ridhus och på ovalbanan. Trots allt vet jag bara två ställen som har träulit som underlag så hade det inte varit intressant att få till fler referensanläggningar, men tydligen inte.

Det lustiga är att jag sedan pratade med en annan kund som skulle bygga ridhus och fick då det till ett kanonpris då det var en ridhustillverkare som höll på och försökte slå sig in på marknaden.

Så dagens million dollar question är -Var hittar man dessa företag?

Jag har en ganska stor anläggning med ridundervisning/ridskola, flertalet inackorderingar, hela tiden inridning- och träningshästar för att inte glömma att jag arrangerar många kurser, både korta och långa med deltagare från hela södra Sverige. Det kommer även hit elittränare regelbundet och håller både träningar och kurser. Dessutom planeras betydligt fler kurser och aktiviteter här under 2016 (mer info om detta kommer inom kort). Jag figurerar i olika tidningar med jämna mellanrum samt reser runt och undervisar i hela Skåne, jag har ett brett kontaktnät så marknadsföring hade företaget fått med råge!

Ja det är väl bara att hålla ögonen öppna! Men skulle ni höra om ett företag som håller på med underlag eller byggnader som vill slå sig in på marknaden så får ni gärna tipsa mig! 🙂