Vårt dagliga liv

Så mycket knäppa människor inom hästvälden!

Måste avreagera mig på alla dessa knäppa människor som finns inom hästvärlden.
Människor som säger att de har hästar på tillridning/utbildning eller tävling fastän de har hästarna på vanligt fodervärdsavtal. Men vill förmodligen gärna låta så himla proffsiga. Patetiskt!
Människor som säger att de har tävlat höga klasser t ex nationella men när man kollar upp dem har de startat några lokala. Förstår ni inte att man kan kolla upp tävlingsresultaten??? Ska ni ljuga kan ni väl göra det om något som är lite svårt att kolla upp!
Människor som köper hästar och bedyrar vilken underbar häst som de ser en framtid i och sedan 5 dagar senare så ligger hästen ute till försäljning. Likaväl hästar de säger att de aldrig ska sälja, några dagar senare är även de ute till försäljning. Eller köper hästar på polisens auktion helt utmärglade för att sälja dem dyrt 2 månader senare.
Männsikor som inte ser till hästens bästa och gör rent olagliga saker enligt jordbruksverket regler.

Fy fasiken va trött jag är på dessa oproffessionella männsikor!

Jag driver eget företag och självfallet vill jag att mitt företag ska gå med vinst men inte på bekostnad av hästarna! Vissa människor inom hästvärlden, kända som okända tar ofta så hiskeligt betalt, varför? Jag försöker hålla lite normala priser så att jag klarar mig men också så att mina elever har råd att rida för mig! Jag tycker inte man får glömma varför man arbetar med hästar. Jag gör det inte för att bli rik utan för att det är så jäkla roligt! Så ni som håller på detta för att bli rika, byt yrke och håll för fasen inte på med djur om ni inte kan se till deras bästa!

7 Comments

 • Malin

  >Jag kan bara hålla med. Det finns mycket att göra inom hästsverige. Dessutom funderar jag mycket över hur det kommer sig att nästan vem som helst, med pengar, idag kan skaffa sig en häst utan nån som helst förkunskap. De hyr in den i stall med helinakordering coh behöver aldrig själv ta reda på hur en häst ska ha det för att må bra. Ansvaret läggs på stallägaren, som kanske tycker att det är okej att hästen står i hage endast 3 timmar per dygn, eller inte behöver annan ridning än i ridhuset. Att ljuga om att man äger en häst som sedan visar sig vara en foderhäst… Listan kan göras lång. Seriösa hästmänniskor med kunskap bör vinan i längden, det är mitt hopp, annars skulle jag inte orka fortsätta med hästar som yrke. Kämpa på hörrni! 🙂

 • Jennifer

  >Håller med, förstår inte varför folk ljuger.. Sanningen kommer alltid fram till slut iaf!
  Min storhäst som jag köpte förra året lyckades jag få reda på att han inte alls hade tävlat 1,40m utan bara 1,10m och stod som "ridskolehäst" på Flyinge, inget annat. Och han var ju trasig dessutom.
  Vad är det för människor!?

 • Anonymous

  >Det verkar som du Camilla varken betalar skatt eller annat för din verksamhet eftersom du är billig!

  Hur skall du kunna ta ut lön på din verksamhet och kunna leva på det om du inte följer skattereglerna?
  Varför tror du företagar tar ut högre kostnad? Dom betalar skatt, arbetsgivaravgifter osv.

  Var det inte du som kallade dig utbildad hästmassör ett tag?
  Tävlat nationella klasser?
  Stod också på din fd sida.
  Det verkar som du är avundjuk på folk?

  Sköt ditt själv på bästa sätt.
  Lägg dig inte i sådant du inte förstår.

  Troligtvis du som är patetisk.
  Landa och lev i verkligheten.
  Var du förresten ridlärare på Islandshäst? Du finns inte registrerad någonstans. Måste du vara om du skall gå vidare för att bli B/C tränare.

 • Camilla Prager

  >Jodå jag driver ett enskilt företag som är registrerat för F-skatt hos Skatteverket och namnet är registrerat hos PRV (Patent och regisreringsverket), sköter min bokföring som alla andra seriösa företagare. Jag kanske är billig vad vet jag men jag klarar mig jättebra och gör det för att jag älskar det, inte för att råna folk på pengar!

  Har aldrig kallat mig hästmassör så det vet jag inte var du har fått ifrån men jag är däremot MÄNNISKOMASSÖR (en jäkla skillnad!) och har drivit egen massageverksamhet i flera år.

  Nationella klasser har jag inte tävlat, det vet jag inte vad du har hittat på för sida (berätta gärna) däremot har jag tävlat regionalt upp till 1,35 hoppning, LA dressyr och lätt fältävlan. Det är flera år sedan då jag var med om en ridolycka 2001 men du är välkommen att ringa Svenska Ridsportsförbunddet och kolla upp mina resultat!

  Nej jag har aldrig påstått att jag är ridlärare på Islandshäst utan RIDLEDARE och det har jag papper på och du är välkommen att ringa Svenska Islandshästförbundet och kolla det med!

  Patetisk? Undrar vem det är som är patetisk som reagerar så här stark om man inte känner sig träffad?!
  Jag är inte avundsjuk, jag gör min grej och enligt mina elever och kunder gör jag det bra, jag är bara trött på att (sådana som du?) utnyttjar människor för pengar och inte är professionella samt ljuger om tävlingsresultat vilket är lätt att kolla upp eller utbildning för den delen. Att man har hästar på försäljning eller liknande fastän man är fodervärd. Det tycker jag är patetiskt!

  Lämna gärna namn och nummer om du vill fortsätta diskussionen!

 • britt-marie

  >Usch vilket påhopp! Den svenska avundsjukan i ett tragiskt nötskal på en person som är en fantastisk tränare och som har hjälpt mig att både övervinna min ridskräck och fått mig att komma tillbaka på sadeln igen efter min ridolycka! Dessutom har Camilla lärt mig mer om hästar och hanteringen av dessa än vad någon annan ens varit i närheten av!

  Jag känner fler kunder till Camilla som är nöjda med de mjuka metoder som Camilla lär ut, till gagn för både hästen och människan. Du anonyma människa (?) – våga stå upp för vem Du är! Om inte – sköt Dig själv och skit i andra!!!
  Britt-Marie

 • Sussi

  >Oj, vilken diskussion..
  Jag har känt Camilla sen barnsben och jag kan lova att det finns ingen med mer driv i..
  Jag vet att när Camilla gör något så gör hon det ordentligt..
  Det är så tråkigt att folk inte kan ta vara på andra människors kunskap och ta hjälp av varandra istället för att klanka ner på de som verkligen gör nått!
  Jag tycker att vi ska vara tacksamma mot såna som Camilla istället för att vara så småsinta.
  Att människor gör fel är naturligt, att människor inte håller med varandra är självklart men varför koncentrera sig på det när man kan lära sig av andra?
  Och f ö är det ENORMT fegt av dig att vara anonym! De som inte kan stå för vad de tycker ska heller inte uttala sig!!

  Det var länge sen vi hördes, vännen men det var roligt att läsa din blogg.
  Bry dig inte om vissa inlägg.
  Man får tycka lite synd om han/hon istället för att ens lägga nån kraft på att bli arg.
  Det är den inte värd!
  Hoppas allt är bra med er, ser så ut! Hälsa resten av familjen..

  Puss Sussi

 • Camilla Prager

  >Hej Sussi! Kul att höra ifrån dig! Tack för alla snälla ord! Tyvärr är det ju så att när man frivilligt har en blogg så försvinner ens anonymitet så dessa kommentarer får man ta med en nypa salt…

  Som sagt det är fritt fram att kolla upp mig hos SvRF och SIF – jag har inget att dölja vilket många andra har!