Vårt dagliga liv

Tiden kommer och går

och jag har hunnit fylla år! Årets födelsedag var väl inte den roligaste och ni som följer mig på facebook vet att jag var insnöad hela dagen, gick alltså inte att komma till jobbet. På kvällen skulle familjen komma på kaffe och tårta men ingen kunde komma, alla var insnöade…..
Dessutom hade jag beställt 2 tårtor som jag hade tänkt hämta efter jobbet och jag var lite deppig över att jag varken skulle bli uppvaktad eller få ngn tårta på min födelsedag.
Kristian ägnade 2 timmar åt att ploga och kom ca 450 meter på denna tid. Så fort han vände på vår väg var det nästan lika mycket att ploga på vägen tillbaka. Vilken evighetsgöra!
Han kom iallafall och sa att skulle vi hämta tårtorna så skulle vi göra det NU! Så vi slängde oss in i bilen och for iväg. Det var knappt vi kom ut från vår 450 meter väg och sedan på björkhagavägen höll vi på att sätta 5 ggr, det var så nära….. Vi tog vägen om Smedstorp föd där brukar det ploga upp bäst men det var som att köra in i en vägg, det blev helt vitt! Kristian tänkte att vi skulle vända och köra hem igen för det här går inte men jag tyckte att han likaväl kunde fortsätta för att försöka vända på en vägg i full snöstorm där du inte ser ens 10 cm framför dig känns lite riskabelt. Vi rullade framåt och tillslut kom vi fram i Smedstorp. Då kunde vi ju likaväl fortsätta till Tomelilla och hämta tårtorna! Resan gick bra dock var det ju snöstorm och så snorhalt att bilen vid flera tillfällen höll på att bara kana av vägen sidled…. Men när vi kommer hem har allt blåst igen och efter att ha hållit på att sätta oss i olika snödrivor typ 3 ggr så blev vi sittande till sist och vi fick gå hem med tårtorna…..
Sedan var det bara ut med traktorn och spännband och försöka dra loss bilen samt ploga igen. Första gången smällde dock spännbandet som skulle kunna ta 2 ton men på andra försöket gick det. Herregud vilken dag! Tänk om man hade varit höggravid och skulle föda, skit vilken panik jag hade fått!

Dagen idag är jag också insnöad, vaknade med förhoppningen att det var lugnt idag eftersom vi inte hörde att det blåste ngt men när vi kom ut så nog blåste det, inte lika mycket som igår men ack så mycket så att det ska flyga igen på nolltid. Kristian ägnade fm åt att ploga men förutom isgatan som är på vägen så har det varit så jäkla kallt dessutom vilket gjorde att snön blev så hård. Så en jättevall ca 50 meter lång, mitt på vägen blir vi inte av med. Kristian får köra ut på åkern för att runda vallen, men det vågar man ju inte riktigt göra med bilen.

Ja vi får se hur vädret blir nu, väderprognoserna gör mig mörkrädd för hur det ska bli, dessutom att det börjar så tidigt! Är det okej om jag går i ide och kommer fram i vår? Fast tror inte mitt jobb hade gillat det 😉 Fördelen med en sådan här födelsedag är dock att man har all uppvaktning att se framemot! Men herregud jag är väldigt lyckligt lottad ändå, finns så många människor som har det så jobbigt med sjukdomar, dödsfall, misshandel, våldtäkter, övergrepp, hemlösa etc. Jag har det faktiskt väldigt bra 😉

One Comment

  • Annika, Vanja, Andersson.

    >Hej Camilla! vilket födelsedags kaos. Jag håller helt med dig att vi har det bra om man tittar ut över vår jord idag. Men ur alla bedrövelser brukar det alltid komma något bra. Ha en trevlig kväll Annika.