Hästnyheter

Snart är det åter dags för årets hästfest!

falsterboGud vad jag längtar till årets hästfest – Falsterbo Horse Show! Jag menar – att få se vackra hästar, duktiga ryttare, träffa vänner, njuta av underbart väder (förhoppningsvis) bara strosa rundor (brukar bli ganska många km), titta runt i alla hundratals utställares tält efter saker jag inte visste att jag behövde….

Jag menar som hästälskare måste man bara dit, så enkelt är det! Det går inte att missa om man bor i södra Sverige! Ett år har jag missat Falsterbo i vuxen ålder och jag hade djup ångest en hel höst/vinter, det lidandet vill jag inte uppleva igen! 🙂
Dessutom har jag islandshästen äntligen beviljats inträde till Falsterbo, så det ska bli extra kul att få se denna vackra häst visa upp sig!

falsterbo1Frågan är bara vilken eller vilka av dagarna jag ska dit… För ofta räcker inte en dag, varför vet jag inte för man hinner gott och väl kolla över det mesta! Det är nog mer längtan att åka tillbaka redan när man åker därifrån.

Och vad jag ska köpa? Behöver inget speciellt och har egentligen inte råd – men handla måste man också! Om det bara är en ny grimma eller grimskaft, lite hästgodis, en ny t-shirt eller bara äta en svindyr bakad potatis.

Tycker det svider lite för mycket i plånboken att betala biljett till läktarna i hoppning och dressyr, inträdet är redan tillräckligt dyrt. Då lockar det att åka dit söndag, måndag, tisdag eller onsdag eftersom det erbjuds gratis läktarplats. För det är ju ändå en upplevelse att få sitta på de där läktarna och se ryttare och hästar hoppa hinder man själv aldrig hade vågat hoppa över eller utföra dressyrrörelser som jag inte ens i min vildaste fantasi kan få mina hästar att göra. Självklart är det inte lika roliga klasser att titta på dessa dagar, men det brukar vara lite mindre folk de första dagarna och det lockar också! 🙂 Hmmm lutar nog mot att åka dit söndag eller onsdag för programmet ser mest lockande ut de dagarna – om man inte skulle ta och åka dit båda dagarna! 😉

När ska ni dit?