Vårt dagliga liv

Kursens avslutande dag

Då var kursens tredje avslutande dag avklarad. Så nu är man rejält slutkörd, hjärnan är full av intryck men i kroppens finns en härlig känsla av inspiration! Rundcorallen ska bli klar i helgen som kommer, så dagarna efter kan vi få grus, inget kan stoppa mig nu 😉

Vi började dagen att i grupper fortsätta arbeta hästen vid hand endast iförd träns med tyglar. Vi repeterade gårdagens övningar och fortsatte med de vi ännu inte hade hunnit mer än nosa på. Efter halva passet slängde vi på tömkörningsgjordar samt tömmar och nu fortsatte vi på utbildningstrappan och började tömköra hästarna. Väldigt lyckat för alla! Dock var det en häst som blev väldigt stressad av sin ägare och det kändes inte riktigt som om ägaren visste vad han gjorde trots att de tydligen är där relativt ofta. Två andra hästar slet sig och sprang iväg med linor fladdrande bakom sig, tack gudskelov gick allt bra!
Efter lunchen avslutade vi hela kurshelgen med att upprepa förmiddagen, vi fortsatte att tömköra hästarna för att sedan slänga på sadeln och sitta upp och känna på hästarna. Det tror jag var riktigt efterlängtat. Dessutom var det väldigt spännande att se hästarna under ryttare efter att ha sett dem i flera dagar enbart i markarbete.
Sammanfattning; Tre stycken lärorika, inspirerande och fruktansvärt trevliga kursdagar!

Och nästa helg ska jag tillbaka, då kommer det en ny rapport från Brösarpsgården!