Våra hästar

Hästräning!

Idag var det ju tvunget att träna lite markarbete á la Skúlason! Eftersom rundcorallen inte blir klar förrän nästa vecka fick det bli lite träning med träns och flytta bakdelen för att få hästen att trampa under sig och hitta sin egen balans. Dagens “offer” blev Elfur! Det gick jättebra och var jättekul! Hon hade lite svårt för att gå när jag var på sidan på henne men fick vara rätt bestämd så gick det bra, pga detta fick jag kanske inte den energifulla skritten jag önskade men rom byggdes ju inte på en dag! Hon var lite spänd i ena varvet och ville inte riktigt trampa under sig men det lossnade rätt fort, känns att det gör nytta.Kristian tog Tyri och tränade lite lastning, när vi köpte honom så var han mer eller mindre panikslagen, vallades in i släpet samt lamslagen av panik. Var riktigt jobbigt! Han var mycket tveksam först, men efter 5 min stod han i släpet, men då ville han inte backa ut…. Men det gick efter någon minut och sedan gick det hur bra som helst att gå in och ut ur släpet. Nu har vi ju fronturlastning på vårat men det är ju viktigt att de kan backa ut också!
Provade lasta Elfur och det var inte ens en tvekan. Sedan tog vi in Eddie, han har ju inte blivit lasttränad på flera månader men vi bara gick upp i transporten – nemas problemas. Så jäkla cool han är!
Då tog vi damerna, Aesa & Kvika, det var ett bra tag sedan de lastades också. Kristian tog Kvika för han var bergsäker på att hon bara skulle gå rätt upp men nehe då! Vaddå jag vill in och ha mat sa hon! Men det tog väl 2-3 minuter så stod hon i släpet. Aesa var rätt svår när vi köpte henne men jag tog bara och knallade bort och in i släpet och Aesa bara traskade efter. Fasiken va underbart det är med lättlastade hästar!

One Comment

  • Emily

    >härligt med lättlastade! Har du några tips att dela med dig av? Min häst är j*vligt (om man får uttrycka sig så) envis att han inte ska på! När han väl är på så är de hur lungt som helst och av backar han som en pärla men på de ska han icke. 30-40 minuter är ju inte direkt nån hit om man ska iväg på träning/kurser eller framtida tävlingar. :S
    (långt det blev. ^^)