Vårt dagliga liv

Kurs med Linnea Vas med tema Sits

Då har jag spenderat nästan hela dagen på Brösarpsgården igen, denna gång med Linnea Vas som instruktör och ämnet var sitsen. Linnea är ett jätteduktig tjej som har ridit i landslaget sedan 3 år och som tidigare har jobbat för Anna & Magnús.

Det har varit en intressant dag, speciellt med tanke på att jag själv undervisar mycket, med fokus på sitsen och att få se någon annan undervisa om samma ämne. Det roliga var är att Linnea undervisade på samma sätt som jag med exakt samma information! Utan att jag hade vetat om det hade en av mina sitskurser sett precis likadana ut!
Så tyvärr har jag inte lärt mig något nytt idag men däremot att få sina kunskaper bekräftade, påminda samt uppdaterade, vilket är viktigt tycker jag!

Fokuset på sitsen låg på att känna sina 3 sitsben, ha den lodräta sitsen, hitta sin låga tyngdpunkt så att man har balansen i sadeln och att man ska använda sig av hela sin kropp när man rider. Dvs att man rättar upp sig, flyttar tyngdpunkten och sitter till ngt när man vill att hästen ska stanna. Hästen ska lyssna för små enkla hjälper och vara känslig samt lyssna på skänkeln, direkt. Sedan för att inte glömma att när man svänger eller rider på volter så ska en rotation komma i hela kroppen, att kroppen styrs dit man ska istället för att man viker sig i sidan och enbart rider med handen.