Hästnyheter,  Träningstips

Hur rider man sin häst på tygeln?

bild_3_181436247Fick ett brev som löd;

“hej jag har blivit intresserad av dressyr nu på sista tiden och jag har gått på ridskola i ungefär 5 år men går inte kvar på ridskolan nu,men istället så har jag en sköthäst,jag fick aldrig veta hur man får hästen “i form” och jag vill gärna lära mig det för att sen kunna bli bättre.om du har några instruktioner eller tips så vill jag gärna lära mig.jag är 13 år och väldigt intresserad”

Hej!

Mitt första tips är att titta på följande inlägg:

Min ponny går inte på tygeln!

Hjälp med att reda ut olika begrepp

och https://www.ryttarcoach.se/ponnyakuten-hur-far-jag-hasten-pa-tygeln/

så hoppas jag att du får svar på dina frågor. Glöm inte att det är ovärderligt att rida regelbundet för tränare, så kan han/hon hjälpa dig med detta!

Lycka till!