Vårt dagliga liv

RIP fina underbara Hrafnkatla

Vet inte vad jag ska skriva, vet inte vad jag vill ha sagt. Känner mig alldeles tom inombords samtidigt som jag nästan svämmar över av känslor och hela dagen igår bara grät jag. Men tyvärr verkar jag fortfarande ha ett överflöd av tårar kvar.
Igår morse gick jag ut för att morgonfodra hästarna 06,30 och när jag tittade in i Kattens box så låg hon där död. Hennes blick var alldeles kall men samtidigt varm och jag kunde inte se att hon andades, jag vågade inte gå in till henne så jag ringde till Kristian och sa att jag trodde hon var död. Han trodde jag skojade men kom ut i stallet och kunde konstatera det jag redan hade sett, att hon inte andades längre.
Det vara bara att gråtande ge de andra hästarna mat och ta sig in för att börja ringa. Först var det bara att ringa Agria och fråga -Vad gör jag? Jag fick info vad de vill ha för blanketter ifyllda samt att jag skulle fixa två vittnen+fotografier, vilket inte var helt lätt… Sedan var våra vanliga veterinärer på semester men vi fick namnet på en annan veterinär som kom ut och dödsförklarade min älskade fina tjej.
Katten har varit lite småsjuk ett kort tag med lite diffusa symptom. Hon har varit väldigt hängig och inte riktigt velat äta så jag har då tagit inne henne i stallet, gett henne ett tjockt täcke och då har hon blivit bättre. Har då släppt ut henne igen efter en natt/dygn och efter några dagar har symtomen kommit tillbaka. Kontaktade distriktsveterinärerna men de ville avvakta eftersom hon inte hade några tydliga symtomer för att se om det blev bättre eller sämre. Hon hade ingen snuva, ingen hosta, var inte svullen någonstans och hade endast 36,9 i temperatur. Hon rullade sig inte och hade hela tiden mycket magljud. I helgen blev hon sämre och blev dålig i magen. Hon åt lite kraftfoder men ville inte ha något hösilage förrutom några strån. Vi bestämde oss då att vi får åka in med henne på måndag för nu måste hon bli ordentligt utredd men det var alltså för sent, vi han inte….
Fick tag på jättetrevliga Trotjänartjänst som kom och hämtade henne i går eftermiddag. Vi ringde först Svensk Lantbrukstjänst men de ville att vi själva skulle släpa ut henne ur stallet och det kände vi bara att det fixar vi inte men Trotjänartjänst fixade allt själv så vi kunde bara säga hej då till henne och gå in och slippa se henne vinchas ut i en lastbil.
Jag vill tacka alla underbara vänner för ert stöd och era kommentarer de värmer! Tack Britt-Marie för den fina blomman och tack Saga och Louise för den fina tårtan!
Framför allt vill jag tacka dig Hrafnkatla från Kråksmåla eller “Katten” som du kallades för att du förgyllde mitt liv. Du var en så underbart, vacker tjej och jag kommer aldrig äga en som dig igen! Du var en känslig tjej men vi hade växt ihop nu du och jag. Jag funderade på att sälja dig men hittade inget rätt hem, vilket jag är oerhört glad för, för jag tror jag hade ångrat mig! Det enda som jag är ledsen över var att jag aldrig fick ett föl efter dig, planen var att betäcka dig nu i vår men livet ville annorlunda. Jag hoppas du nu galopperar lyckligt fram på det eviga gröna ängarna och inte har ont längre, du kommer för alltid finnas i mitt hjärta. Saknaden är enorm och du kommer alltid finnas i mitt hjärta älskade Katten!
Jag har flera läsarbrev som ska besvaras men jag orkar inte ta tag i det just nu, lovar jag ska göra det så fort jag klarar av det igen.

6 Comments