Vårt dagliga liv

Påskfestlighet för hela slanten!

Idag har det blivit påsklunch med svärföräldrarna samt svåger och svägerska med familj och barn. Sedan åkte iväg och hämtade tre hösilagebalar och vidare hem till mina föräldrar där vi åt middag och fick ett litet sött påskägg!
Har satt ut annons på fåren i fm och telefonen har gått varm. I annonsen skrev vi att vi lyssnar på bud eftersom vi inte är intresserad av att sälja till första bästa, vi vill helst sälja hela besättningen i ett stycke i stället för att dela upp den i flera delar och att vi vill att de ska gå till liv och inte till slakt. Men flera stycken har ändå sagt att de kommer med släpet på en gång, öhh nej det är inte så det funkar. Självklart vill vi ha tillbaka pengarna för vad vi har gett för fåren, så självfallet vill vi ha ett så bra bud som möjligt, annars skulle jag ljuga men i slutändan är hemmet viktigare än pengarna. Men vilka skambud vi har fått! Vad folk inte förstår är att vi skulle få tre-fyra ggr så mycket om vi hade slaktat dem själva (vilket vi inte gör så klart) och vi är inte i akut behov att göra oss av med dem utan vill bara hitta ett bättre hem till dem, då vi har för mycket att göra och för lite mark.
Så är det kanske inte för alla fårbönder men det är det för oss eftersom vi har en sådan liten besättning och känner alla så väl, herregud alla är ju döpta.
Har iallafall tre stycken som verkar seriösa som ska lägga bud, har fått två bud som är okej och hemmen verkar hemskt bra, men vi får se hur det blir!

2 Comments

 • lisa

  >heej,
  älskar din blogg <3
  Tänkte bara fråga om du kunde ge mig lite tips?? 🙂
  Har ridit i ca 1 o ett halvt år och ska hoppa för 4de gången på onsdag. Rider ett welsh cob/fullblods sto, hon e ganska het och stark. Vi ska hoppa en två kombination på höjden ca 40cm. Vad tycker du är viktigt att tänka på, främst för att få hästen att inte vara så stark. blir lite svårt att få stopp på henne efter hindret.
  tacksam för alla svar