Våra hästar

Nya tag med pållarna & jä**la får!

Måste först få beklaga mig lite. Fy farao vad jobbigt det är att mocka 8 boxar varje dag, 3 höpåsar till varje häst ska också göras, vatten ska fyllas på och foder ska blandas. Sedan får vi ju inte glömma fåren som står i 5 boxar, de ska också ska ha halm, hö och vatten. Allt som allt tar det ca 2 timmar. Suck! Hur ska man orka, hinna och orka göra något annat? Men någon gång ska det väl bli vår och hästarna kan då gå ute dygnet runt.

Idag tog jag mig i kragen iallafall och började träna lite seriöst med Eddie. Det blev lite longering först som han först verkade ha glömt hur man gör men efter någon minut med att bara vara tydlig kom han på att aha det var så här hon ville jag skulle göra. Så jag tog tömkörningsgjorden och la den på honom. Coolare kille får man leta efter, han nosade lite på den, nafsade lite på den för att se vad det var för något. Jag låter alltid mina unghästar undersöka saker med tänderna eftersom det är så de gör i livet, så håller man på med unghästar så ska man kanske inte använda den finaste utrustningen, iallafall inte i början.

Så vi drog av och la på tömkörningsgjorden från båda håll för att sedan spänna åt den. Jag longerade igen lite i vänster varvet, nemas problemas, hur fin som helst! Byte varv, var så cool och söt. Dock drog Eddie rätt mycket utåt i högervarvet och några gånger drog han iväg några meter med bocksprång men skötte sig i det hela jättebra. Förvånad hur bra han lyssnar på rösten!

Kristian tog Tyri och tränade honom att ledas, vilket gick jättebra! Han är så duktig Týri!
När vi nästan var klara hörde jag fåren bäa som sjutton, sedan förstod jag! Med Eddie i släptåg satte jag av i ökad trav till stallet, men innan jag han fram till stalldörren sprang de fyra fåren ut genom stalldörren…. Förban**de, jä**a får! De har lyckats öppna boxdörren, helt jä**a otroligt! Men Eddie och jag sprang in i stallet, de 4 fåren vände och sprang efter oss, hur många fyraåringar tror du skulle klara av 4 springande får runt sig?!! Jo min coola Eddie!
Så in med Eddie i hans box och sedan locka in fåren i sin box igen. Suck säger jag bara!
Några som vill ha ett gäng VÄLDIGT billiga får?

One Comment

  • Anonymous

    >hahahahahhahahahahaha vilken härlig dag <33
    inte kan du väl sälja din får??!
    Vad hände med träningstipsen?? älskade verkligen dom<3