Träningstips

Känn gummibanden och rid framåt!

Många längtar efter träningtipsen och eftersom jag själv också har satt igång med mina hästar igen så får jag ta mig i kragen och börja med tipsen igen. Det är ju ändå mars och det borde ju vara vår nu, eller hur! Men jättekul att så många saknar dem och läser dem!

Oavsett vad för häst man rider, i vilken ålder eller utbildningsnivå du eller hästen har så har de alla en sak gemensamt, man måste i all ridning hela tiden tänka framåt! På tok för många ryttare idag sitter och bromsar hästarna eller sitter och tittar ner på sina hästar och på detta sätt bromsar sina hästar omedvetet eftersom de stänger hela sin överkropp. Prova själv, när springer du själv som fortast och mest avslappnat, är det när du tittar ner i marken hela tiden eller när du tittar framåt? Tänk på det från hästryggen också!

Genom att titta dit du rider är du dels tydlig mot hästen och du öppnar upp hela din överkropp, öppnar din bröstkorg samt blir med flexibel och följsam i överkroppen. Detta resulterar i att du får en rörligare, mer avslappnad och balanserad kropp!

Nästa steg både för att få igång bakdelen på hästen, hjälpa din sits och hela tiden tänka framåt är att tänka på två gummiband. Träna detta i trav, nedsittning är det som gäller!
Dessa två gummiband går från varje bakben fram till din höft. Varje gång hästen tar fram sitt vänstra bakben så tar du fram din vänstra höft, när vänster rör sig bakåt rör sig din höft också bakåt för att låta högersidan komma fram. Skulle du ändå ha svårt att få fram känslan så tänk att du ska trava som du går. Du svänger då fram benen ett i taget när du går, precis så ska du göra i sadeln! Dock ska du i ridning ha rörelsen mer i höften än i benet!
Hitta swunget i dina höfter så kommer hästens bakben och du kommer se att du sitter som klistrad i sadeln (på ett possitivt sätt)!