Vårt dagliga liv

Dumma dumma Sven!

1469910_10202115108072633_658330397_nFörra veckan hade vi den jäkla Sven här och det var ingen trevlig upplevelse. För er som missade det så var Sven en storm som drog in över södra Sverige och självklart vår gård Graneborg. Ingen trevlig bekantskap kan jag säga!

På torsdag eftermiddag börjar det blåsa som sjutton och vi beslöt att ta in hästarna. Jag brukar vilja ha hästarna ute då de är tryggare ute än inne men med de kastbyarna som kom så började det kännas säkrare att ha dem inne. Mina hästar trivs ute men de klagar ju inte direkt på att få komma in om man säger så. 🙂 Kristian och jag (samt alla hundar och katter) höll oss inne, där i myste framför TVn. Vinden var som mest 28 meter per sekund och det knakade och sprakade i varje del av huset.

På fredag morgon gick vi ut och för att kolla hur det har gått och vi ser – kaos. Det blåser fortfarande som sjutton, utemöblerna utanför stallet och butiken ligger som plockepinn lite överallt. Fårhuset (vi har inga får sedan ett antal år) hittar vi över båda våra bilar (förlåt att bilden är så mörk men det är tidigt på morgonen). Hästsläpet hade flyttats 90 grader och flera meter bort. Vattenbaljorna hittade vi lite här och var. Hängrännorna ligger på marken. Lampgloben till ena utebelysningen är helt borta. Ofattbart och helt sjukt.

1474370_10202116618030381_503135305_nBlåsten fortsatte under hela fredagen och vinden uppmätte som mest strax över 25 meter per sekund. Sen eftermiddag fick hästarna ändå gå ut igen, för även om det blåste som attan hade det lugnat sig en aning. Men när jag ska släppa ut hästarna får jag ytterligare en chock! Hela pålen med lampa som stod i ena hörnan på ridbanan hade bara rasat…. Och tagit med sig staketet i hörnan…. Jaha var man inte sysslolös innan så är man det inte nu heller.

Så som ni kan förstå så är Sven kanske inte min favorit!