Vårt dagliga liv

Snurrar i huvudet

Har varit iväg på en helt otroligt rolig och lärorik teorihelg i hästens tecken! Det snurrar i huvudet efter att ha skummat igenom “Feeding and Nutrition” dvs Foder och Näringslära. Matsmältningssystemet, enzymer, aminosyror, fettlösliga vitaminer, macromineraler och mycket mer. När tid och ork (känner att jag måste vila huvudet någon dag först) ska jag sätta mig in i den 530 sidor tunga manualen (som för övrigt är helt på engelska) som förutom Foder & Näringläran innehåller Avel, Muskler & leder, Hästpsykologi, Utrustning och Hästkunskap. Tror inte jag har glömt något nu… Så i höst är det dags att skriva provet för att få mitt Preliminary Certificate of Monty Roberts innan jag kan gå upp och ta den slutliga Advanced course för att bli Certifierad Monty Roberts Instruktör. Men just nu förstår jag inte hur jag ska få in all denna kunskap, på engelska dessutom!

Måste även erkänna att när man sätter sig in i tex Foder & Näringslära som jag har gjort denna helg så börjar man även granska sin egen hästhållning! Jag har fått en hel del tips & idéer om hur saker ska göras, hur vissa saker kan göras i stället och andra saker som jag har lagt stor vikt och som inte är så viktiga. Jag ska förklara lite mer senare om vad jag menar men måste på lite mer kött på benen först 🙂