Våra djur

Jag kan sätta vad som helst på att ni aldrig kan gissa vad som har hänt!!!!!!!!

Vi har haft det på känn men trodde det skulle dröja några veckor till iallafall!

När vi gick ut för att kvällsfodra vid 22, gick vi ut för att kolla de tre fåren som går ute för den ena tackan har legat mycket i deras lilla fårhus. Vi gick ut men vi såg inte alla tre, först kom den ena tackan och sedan baggen, men den tredje tackan syntes inte. Kristian gick in i hagen men såg henne inte, han tittade i fårhuset men där var hon inte. Och till slut bakom butiken såg han henne.
-Hon är här! ropade han.
-Va bra, ropade jag.
Då såg han ett litet huvud som tittade fram bakom henne.
-Hon har fött!
-Va?! skriker jag.
Då ser Kristian ett till litet vitt huvud som sticker fram.
-Hon har fått tvillingar!

Panik! I denna kyla och blåst med djup snö överallt! Så jag bar de två små bebisarna medans Kristian tog tackan i halsbandet och så sprang vi in i stallet. Lammen bäade efter sin mamma och mamman bäade efter sina bebisar. Snacka om snopna hästar där vi kom inspringande!
Så det blev till att bygga en tillfällig box av halmbalar, in med halm, vatten och hö till mamman.
Efter att ha druckit lite så slocknade de små liven i halmen lungt sussande. Visst är det lite kallt i stallet, men tänk om vi inte hade gått ut och kollat! Jag tror inte att de hade överlevt natten!

Så den 21 januari fick Bärta två fina vita killar! Fler bilder kommer i bättre kvalitet… Nu ska vi försöka sova lite innan vi ska ut och kolla dem igen om någon timme!

4 Comments