Hästnyheter

Inte ok!

ce4ef05b-8942-40fa-8c8b-66db8ab33d9c_MSDet har kommit till min kännedom att en elitryttare inom Islandsvärlden använder sig av, för mig, väldigt speciella träningsmetoder.

Är det verkligen någon som tycker det är okej att träna hästar på detta sätt? Detta är ett rent övergrepp enligt min mening! Det är aldrig ok att hobbla en häst på detta vis! Vill vi inte ha hästar som VILL jobba tillsammans med oss istället för att få hästar som känner att de måste lyda oss pga rädsla?

En uppmaning till er alla; Vi måste våga ifrågasätta, att inte skylla på traditioner – att man alltid har gjort så eller säga att så gör min tränare, därför gör jag också så. Alla måste ta sig en funderare om varför man gör något och vad man vill uppnå. Och detta får ALDRIG vara på hästens bekostnad. Vi ska alltid jobba vålds- och traumafritt!

http://alfholar.is/page/27928/

http://en.eidfaxi.is/news/2012/02/made-untrained-young-horses-lay-down

http://www.ruv.is/frett/yfirdyralaeknir-gagnrynir-tamningaadferd (Här finns en film där ni kan se Iben arbeta med hästar – dock är den på Isländska)

One Comment

  • Malin

    Instämmer till fullo! Jag är väldigt intresserad av hur islandshäst-tränaren förklarar VARFÖR den vobblas och varför hästen beter sug som den gör? Vad är förklaringen till att hästen svettas, ger upp och lägger sig ner mm? Vad har hon uppnått på denna enda träningssession med denna häst?!