Träningstips - Hoppövningar

Banhoppning

Banhoppning. Oavsett om du är hopp-, fältävlans-, dressyr, hobby- eller islandsryttare är banhoppning en jättebra träning. Visst låter det avancerat men tänk på att du gör vad du önskar av övningen och du lägger dig på en nivå som passar dig och din häst. Oavsett om det är en unghäst du har så du satsar på bommar på marken eller du lägger upp hindrerna på Msv nivå.

Bygg upp en hoppbana och sätt hinderhöjden på en nivå som passar er. Förslag på bana ser du nedan. Sedan rider du hela banan några gånger med pauser mellan. På detta sätt lär du dig att ta itu med problemen när de dyker upp. Har du tex en väldigt het häst så kan du inte lägga en volt före varje hinder om du är på en tävling eller sakta av mellan hindrerna. Varken du eller hästen löser igentligen inte några problem på det sättet utan problemen kvarstår, även om din häst kanske lugnar sig lite inför hindret men troligen har han hetsat upp sig igen när nästa kommer.

Så ta itu med problemen när de händer och försök ta korrigera dem direkt. Rid ordentliga vägar, tänk på din sits och din blick, träna på avståndsbedömning och att hoppa av vid rätt tidpunkt – helt enkelt lydnad!

Lycka till!