Hästnyheter

Hästfrågan & Jerringpriset i Sveriges Radio

Jag vet att Jerringpriset är en uttjatat ämne och jag har inte känt att jag har så mycket mer att tillägga i ämnet men blev tipsad av detta klipp från Sveriges Radio och blev faktiskt lite irriterad. Lyssna gärna själv på länken nedan!

Det som slår mig först och främst är att man inte kan komma till en ordentlig diskussionen för ämnet är fortfarande så jäkla infekterat!

Jag tycker det var helt rätt att Rolf-Göran fick priset och vi inom hästvärlden har länge levt i skymundan där det tyvärr inte rapporteras så mycket från hästvärlden i TV, media. Men jag tycker ärligt talat att man gör en höna av en fjäder. Jag uppfattar inte Lasse Anhrells kommentar “Vem fan är Rolf-Göran Bengtsson” som att man aldrig har hört talats om honom utan mer som -Vem är han jämfört med Zlatan (och många andra stora idrottare), dvs en förvåning över att Rolf-Göran som en typ av David slog jätten Goliat.

Tjejen som intervjuas (Petra Andersson) känns som hon har alla taggar utåt och inte riktigt klarar av att svara på de frågor som ställs. Flera gånger känns det som om hon gräver en grop åt sig själv med svaren hon ger.Skulle hon få forskningspengar ibland? Hmm vet andra som skulle ge ett mer professionellt intryck och ha mer intressant att komma med! Var sjutton hittade de Petra någonstans och ansåg att hon skulle vara ett lämpligt intervjuoffer?

Vad är sport? Sport är att utföra en idrottslig prestation av något slag och där ingår både fotboll, ridsport, skytte och golf mfl… Vissa sporter är mer ansträngande än andra, vissa sporter kräver rekvisita och andra inte, vissa sporter kräver ett annat djur att samverka med. Rent svårighetsmässigt, är inte ridsport där man ska få ett djur på minst ett halvt ton att göra som man vill, lite svårare än att sparka en rund uppblåst läderboll in i ett nät?

Hästfrågan och smuggelspriten – 08:06.