Vårt dagliga liv

Tänkte ta död på rykten kring att jag skulle flytta

Idag hade jag en ny elev som kom hit för att träna för mig (mkt duktig för övrigt) och hon berättade då för mig att det gick ett rykte om att jag skulle flytta!
Tydligen är det ingen som vågar fråga mig om detta (förutom min nya elev) så jag förklarade för henne vad jag tänker. Ärlighet uppskattas mycket! Hon trodde inte heller på ryktet och skulle sätta stopp för det men jag tänkte även här bara lägga ut en “förklaring” så att alla missförstånd inte behöver ske. Jag vet hur det är med rykten, de urartar så himla lätt.

I sommar är jag färdigutbildad ekonom och eftersom jag inte kan leva på hästeriet på heltid så måste jag som alla andra människor skaffa ett arbete. Jag är inte annorlunda från någon annan. Min plan är självklart att kunna leva på min verksamhet men det är något som också tar tid att bygga upp, alla ni som har drivit eget företag vet vad jag menar. Jag har blivit tipsad om några olika ekonomijobb och har varit och träffat flera chefer på några olika företag och även om det pågår förhandlingar är det långt ifrån klart med något jobb, dessutom är det några månader tills jag är färdigutbildad.

Jag satte in en annons för länge sedan om att jag sökte ett hästarbete, eftersom jag verkligen älskar att arbeta med hästar och brinner för att undervisa. I denna annons skrev jag någonting i stil med “ev flyttbar”. Det är nog detta som har missuppfattats. Det finns inte många hästarbeten som ger en normal inkomst men på vissa anläggningar har man möjlighet att jobba mycket under koncentrerade perioder för att sedan kunna åka hem och arbeta med sin egen verksamhet/gård. Jag har tidigare arbetat på detta sätt och även mycket med kurser och föreläsningar runt om i Sverige.
Jag har under bara några år arbetat upp min hästverksamhet, startat vår butik och nu det senaste året varit med och dragit igång Örlingur Islandshästförening det är inget jag är intresserad av att kasta bort så enkelt! Dessutom bor vi på en underbar gård där det finns många möjligheter som jag vill ta vara på.

Visst tittar jag på och drömmer om andra gårdar med mer mark (eftersom vår egen gård har så lite och bönderna vill inte arrendera ut något) och jag kan inte sticka under stolen med att om jag fick ett kanon jobberbjudande långt borta så måste jag ta mig en funderare. Men för att kasta bort allt jag har byggt upp, så krävs det något väldigt extra! Idag består mitt företag av uppfödning av hästar, utbildning, försäljning och förmedling av hästar, ridlektioner samt butiken. Tanken är att utöka min verksamhet med att ta emot fler ridelever samt fler utbildning och försäljningshästar. Förhoppningen med annonsen var att komma ut igen och ha fler kurser, föreläsningar och träningar så att jag kan börja ta ut en liten inkomst ur mitt företag. Så var inte oroliga, jag kommer inte att flytta, ni får allt dras med mig ett bra tag till!

2 Comments

  • Emily

    >Tråkigt med rykten. Tyvärr vill ju folk veta mkt men ingen vågar fråga. :S

    Hade det vart lite närmare hade jag gärna blivit elev! 🙂

  • Camilla Prager

    >Jo jag vet men skönt att det kommer fram så man kan berätta hur det verkligen är. En gång i min ungdom blev min bästa vän osams med sin mamma och flyttade in till mig i en vecka, sedan gick ryktet att vi var lesbiska och hade flyttat ihop.
    Tackar du hade varit välkommen!