Vårt dagliga liv

Mycket uppdateringar……

Det har hänt mycket sedan sist så det finns mycket att berätta. Tyvärr har min lust och ork helt försvunnit med att skriva här på bloggen försvunnit sedan Katten gick bort.

Tänker på henne varje dag då Birk´s grimma gick sönder och hennes grimma satt perfekt på honom. Det gör att varje dag man ser hans nya grimma så finns hon i ens tankar. Saknaden är enorm och jag har ärligt talat inte fattat att hon är borta fortfarande. Att Agria dessutom tjafsar med utbetalning av hennes gör inte sorgen lättare. Som en vän sa; Nu är hon borta och då ska ni ju ha ut det ni har försäkrat henne för, rätt ska vara rätt. Jo håller med men jag hade gladeligen betalat hur mycket som helst för att istället få tillbaka henne…..

Jag har fått ett nytt jobb bara 4 km hemifrån (kan det bli bättre?) och har varit där i en månad och trivs kanon! Underbara härliga arbetskollegor och roliga arbetsuppgifter där jag sitter som lite spindeln i nätet, vilket jag trivs med. Håll nu tummarna för att de trivs med mig lika mycket som jag trivs med dem så att jag får fast tjänst 🙂
Eventuellt kan jag gå ner i arbetstid från juni (jobbar nu heltid) och det vore ännu mer toppen om det går att få ihop med arbetsbelastningen och min ekonomi.

Har mycket träningar, blir upp till 3-4 ggr i veckan vilket är jättekul! En del nya förfrågningar också och vill inte riktigt säga nej för om jag kan gå ner i arbetstid så både vill jag och behöver jag de timmarna. Tyvärr kan jag ju inte försörja mig heltid på hästarna, fast vet inte om jag riktigt vill det heller. När jag jobbade på ett ställe i Malmö jobbade jag heltid och hade ca 150 elever per vecka och då tappade jag lite glädjen och inspirationen. Isåfall skulle det vara att man erbjuder flera olika tjänster så att man får en variation av det man jobbar med men konkuransen är stor och det finns många duktiga där ute! Samtidigt trivs jag så dunderbra på nya jobbet så jag vill ju gärna ha kvar det också 🙂

Ann Lindberg (min tränare och mentor) har haft lite clinics runt om på Österlen så då har jag varit med och hjälpt till. Det är ju så oerhört lärorikt! Så kul att träffa nya människor och hästar.
Örlingur Islandshästförening där jag sitter som ordförande har också massor med spännande aktiviteter på G, vilket betyder mycket jobb. Föreningen spenderade tre intensiva men oerhört uppskattade dagar på Flyinge Ishest. Perfekt sätt att få ihop nytta med nöje, att både stå och informera om föreningen men också se på MYCKET fina hästar och duktiga ryttare. MEN vilka orginal det finns inom hästvärlden….
Idag har vi tex varit på långritt ner till havet med föreningen, vilket var jättekul. Hästarna var helt dyngsura men väldigt pigga. Totalt var vi 12 ryttare som red gemensamt. Att dessutom bli bortskämd med alltid lika god mat och omvårdnad hos M och BM kan ju inte bli bättre!

Våra hästarna mår bra, träningen är i full gång dock har träningen inte blivit så regelbunden som jag kanske har önskat pga att jag har haft lite ont om tid. Dessutom vaknade jag upp i tisdags utan att kunna se och med en dundermigrän, ögoninflammation blev kontaterat hos läkaren på onsdagen och behandling med salva var lösningen. Svullnaden har nu helt gått ner och jag ser mycket bättre men det är ju lite typiskt eller hur!

Har också kommit till en tråkig slutsats och det är att jag måste ta tag i mina extrakilon…. Vill jag verkligen utvecklas med hästarna måste de bort även om jag faktiskt igentligen skiter i dem och trivs ganska bra med mig själv. Jag mår ju bra och alla mina värden är bra, vilket jag tycker är viktigast! Men när jag ser mig i spegeln eller på bild får jag lite av en chock – SKIT är det så jag ser ut?????? Kanske inte så bra att jag sitter och äter marängsviss medan jag skriver detta 🙂

Måste bara avsluta med att berätta om C, vilken tjej!!! Hennes häst var svårlastad och hon var lite ledsen då hon senast skulle lasta sin häst hade 6-7 personer hjälpt henne, de hade hållt på i 2 timmar och piskat in hästen i transporten. Seriöst vilka hästmänniskor det finns! C ville så gärna vara med på långritten idag så jag erbjöd att åka hem till henne och så kunde jag hjälpa henne att lasta hennes häst igår. Det tog mig 25 min UTAN någon som helst våld. Vi körde över hennes häst så hon fick ha henne hos M och BM över natten och jag lastade henne 3 ggr till på kvällen och sedan fick C lasta henne 1 gång. Gick jättebra även om hennes fina underbara häst inte är helt övertygad om att hon inte ska få ett rapp i röven. Det tar ju lite tid att få bort alla dåliga bilder… Efter ritten när vi hade ätit och hästarna hade fått hämta sig fick C lasta henne själv och det tog MAX 5 minuter! Är så jäkla stolt över båda två, sjutton va duktiga de var. Ärligt talat jag blev så glad och stolt över dem båda så jag blev alldeles gråtfärdig när de lyckades….. Finner knappt ord! WOW säger jag bara!

Ja det blev ett långt och troligen lite rörigt inlägg. Förmodligen har jag glömt hälften av vad som har hänt men nu har ni iallafall fått lite uppdateringar och vet att jag lever!

One Comment

  • Jejje

    >hoppas orken kommer tillbaka,gillar din blogg:))

    härlig läsning när ni lastade hästen,lite sunt förnuft kan funka bra:))

    ha en bra vecka,hoppas få läsa mer hos dig/kramar jejje