Träningstips - Hoppövningar

Hoppning på volt

Ställ 4 st hinder, i inskan hinderhöjd (lämplig höjd 60-80 cm), jämnt fördelat på volten (ca 20 meters volt) med lika långt avstånd mellan dem. Försök att hitta en bra arbetsgalopp och hoppa sedan varv efter varv, så länge du och hästen orkar. Tag sedan en paus och byt varv.
Du som ryttare försöker hitta en bra neutral fältsits, så din balans och dina ben får arbeta. Jobba på att hitta ett bra tempo och få avstånden att stämma.
Kommer du för nära eller för långt ifrån hinderna? Rid ut vägen på volten eller gena lite, så stämmer avståndet bättre. Har du en väldigt pigg/het eller hoppglad häst så ha tålamod, efter några varv kommer din häst att tröttna på att springa eftersom det blir jobbigt och då det kommer hinder efter hinder efter hinder, upptäcker de flesta att det inte är något att stressa upp sig för.
Att hoppa på denna volt i 30-60 min är det ingen som klarar av, men rekommenderat är ca 5 min i varje varv. Har du en häst som hetsar upp sig rekommenderar jag istället 2-3 min i varje varv men i två omgångar.
Förbered dig och din häst på att detta är en styrketräningsövning!
Lycka till!