Läsarbrev

Bockar och sticker

Fick ett brev som löd;

Hej, jag har en fd travare på tre år. Hon är hur lugn som helst i stallet,hagen osv. Men har några små problem. När vi rider kan hon helt plötsligt börja bocka, sen skena iväg och jag har noll kontroll på henne. Hur ska jag göra för att lösa det problemet. MVH NHej!
Återigen vill jag poängtera att detta är inte ett vanligt beteende hos en häst som inte har ont! En häst reagerar bara så här för att kunna undgå smärta. Ta kontakt med en bra equiterapeut som får gå igenom henne samt kolla även både munnen och så att sadeln inte trycker!

Jag har skickat hem flera elever vars hästar har uppenbara problem då jag inte vill pressa en häst som har ont – det kan du aldrig få ut ngt bra ur! Får jag det sedan svart på vitt att hästen inte har ont vet jag att jag kan pressa min häst. Jag hade aldrig kunnat förlåta mig själv om jag hade tvingat en häst att arbeta med smärta!

Du skriver inte om hon gör så både på ridbana/ridhus och utomhus eller bara när ni rider ut. Därför är det svårt att råda dig något. Jag hade provat en annan sadel kanske en annan ryttare, hållt koll på om det bara händer kring brunsten eller hela tiden – med andra ord kartlagt hennes beteende för att se om jag kan hitta något tidpunkt eller annat som kan påverka hennes beteende positivt. Jag hade även tagit hjälp av en bra tränare då jag upplever att du behöver hjälp när det händer. Jag hade ridit mycket dressyr, sysselsatt henne hela tiden i ridningen och försökt hålla mig från raka spår som kan utlösa hennes beteende. Tänk dock på att hon är bara 3 år och växer massor!!!! – hon är fortfarande en bebis!
Lycka till!

3 Comments

 • Louise&Ada

  >DU är vår stora idol & vi har följt dej länge!! Nu ska vi börja följa dej på blog lovin!♥

  Skulle betyde sjukt mycket för oss om du ville komentera 1 komentar på vår blogg!!!! 😀

  MVH dina största fan!:)

 • Louise&Ada

  >DU är vår stora idol & vi har följt dej länge!! Nu ska vi börja följa dej på blog lovin!♥

  Skulle betyde sjukt mycket för oss om du ville komentera 1 komentar på vår blogg!!!! 😀

  MVH dina största fan!:)

 • Louise&Ada

  >DU är vår stora idol & vi har följt dej länge!! Nu ska vi börja följa dej på blog lovin!♥

  Skulle betyde sjukt mycket för oss om du ville komentera 1 komentar på vår blogg!!!! 😀

  MVH dina största fan!:)