Vårt dagliga liv

Bloggen/hemsidan uppdaterad

Bloggen/hemsidan är nu uppdaterad med bla 2 artiklar om vad rädsla är och hästar och rädsla. Fler artiklar kommer! Artiklarna hittar du i menyn uppe till vänster!

Håller även på och uppdatera bilderna så tydligen har en massa bilder försvunnit….

Så håll ut mycket information och bilder är på väg!

One Comment

 • Undringar om hästens form

  Hej!
  Vad kul med ny “egen” domän, och ett lyft i designen! Och tack för en superbra blogg! Jag har några frågor om form som jag skulle vilja få klarhet i. Jag har googlat mycket på dessa frågor men får aldrig något tydligt svar. Ibland tycker jag det känns som att duktiga ryttare inte vill lära ut vissa saker till mindre duktiga ryttare? Nåja.

  Jag har egentligen aldrig fått förklarat för mig hur man får hästen att “gå på tygeln” och inte heller “i form”. Som jag har förstått det så är det två olika saker? Varav en bara är att hästens nacke böjs och en är att hela kroppen jobbar bakifrån (böjd nacke, höjd rygg, bakbenen under sig).
  Då undrar jag:
  1. Är det någon mening med att hästen “går på tygeln” och alltså inte bär sig själv, utan bara böjer nacken?
  2. Hur får man hästen att jobba bakifrån?
  3. Betyder en “hög form” att hästen höjer OCH böjer på huvudet och blir det då automatiskt så att den jobbar bakifrån med benen?
  4. Varför ska hästen jobba bakifrån? Jag vet att hästens rörelse i grunden kommer bakifrån men jag undrar om den ALLTID ska göra det helst, eller ska den bara göra det ibland, som en stärkande och samlande övning?

  Vore jättesnällt om du kunde hjälpa mig att reda ut detta! Känns som att många har olika åsikter i ämnet (?) men känns som att du har så stor kunskap och vettiga åsikter om det mesta så det skulle vara kul att höra vad du säger! 🙂
  Mvh / En än så länge “mindre duktigare” ryttare