Vårt dagliga liv

Vårplaner

Varit mycket idag, en dag där man inte har hunnit göra hälften av vad man skulle velat göra. Tog iallafall och gick ut med hundarna så de fick lite motion (och jag med!). Behöver verkligen ta mig i kragen och sätta mig ner och plugga också, har 3 uppgifter som ska vara inlämnade inom 2 veckor….

Har funderat länge på hur uppbyggandet ska se ut av Elfur. Hon är ju 20 år och med hennes bakgrund måste hon få upp muskler över ryggen eller ja hela kroppen… På föreläsningen jag var på i fredags pratade vi om en forskning som har gjorts av ett gäng veterinärer i Tyskland. De arbetar på en klinik och är specialiserade på hältor. Hos alla hästar som inte har en frambenshälta så börjar de longera dessa inspända redan dagen efter att hältan upptäcks. Dock får det påpekas att hästarna longeras i båda varven och inte i en halvtimme utan snarare totalt endast 5-10 min. Med denna uppbyggnad så har de superbra resultat på skadorna.
Med tanke på detta funderar jag på att varva tömkörning med longering inspänd i några veckor. Vill ju inte bara hoppa upp på hennes omusklade rygg och köra på. Inte schysst mot henne tycke jag. Visst är jag en bitig tjej men det spelar inte någon roll om jag hade vägt 50 kg, tycker musklerna ska få börja jobba först och börja byggas upp innan hon ska bära ryttare.