Vårt dagliga liv

Musklerna får jobba!

Oj vad dagarna bara rinner iväg! Vad har då hänt sedan sist? Hästarna börjar komma igång så smått, de har nu gått 5 dgr/vecka i strax över en månad. Dock har de fått vila i nästan en hel vecka då det har varit väldigt mkt runt omkring plus att vädret (blåst och kyla) har gjort att man inte riktigt har orkat sent på kvällarna! Även om arbetet för hästarna inte är jättetungt så är det ändå viktigt att variera träningen och inte börja för tufft för då tycker inte hästarna att det är så roligt längre. 🙂 Jag lägger stor vikt vid grunderna som ska repeteras oavsett ålder.

Monty Roberts arbetar efter “The 6 imperatives” som jag anser är grunden;

  • Gå framåt
  • Svänga höger
  • Svänga vänster
  • Backa/rygga
  • Stanna
  • Stå still

Vissa hästar behärskar vissa imperatives väldigt bra medan andra imperatives lämnar lite mer att önska. Som att stå still, det känns som att antingen har man en häst som verkligen kan slappna av och stå still eller så kan den inte stå still en sekund. Och att stå still är extremt viktigt att kunna då många olyckor kommer då vi tex sitter upp!

Det har varit väldigt mycket jobb både på mitt “ordinarie” jobb men även hemskt mkt träningar. Som mest har jag haft träningar nu 5 dgr i veckan, jobbigt men gud så kul det är!

Min träning har också kommit igång, försöker nu köra ett pass om dagen. Är jag trött, har haft mkt att göra  och inte orkar, tar jag och kör ett 20 min pass iallafall annars ligger passen jag kör mellan 45-60 min! Det är ju inte bara hästarna som ska komma igång och bli vältränade utan vi också! Så i menyn kan du nu klicka på UTMANINGEN där jag nu utmanar er alla att komma i bättre form och inte bara för er egen skull utan även för era hästars skull!

Så vågar du anta utmaningen?