Vårt dagliga liv

Betty har brutit ett ben!

Dagen som började så bra…

På förmiddagen blev det en tripp till Bo Olsson i Tomelilla för att handla lite välbehövliga saker. Sedan blev det lite gårdsarbete. Roundcorallen är nu klar med grind, vi fixade en hage till baggarna så att vi kan släppa ut tackorna i den lite större hagen (där baggarna har gått nu).
Vi bestämde att nu får hästarna gå ute dygnet runt, det är ju så fint väder nu, gräset börjar komma och även ljuset. Vi fortsätter dock att stödutfodra dem tills gräset har kommit igång ordentligt.Men sedan hände det som inte fick hända.

Vi hade fångat baggarna och var på väg för att släppa dem i deras nya hage. När vi ledde baggarna genom logen så hoppade Betty upp på boxväggen sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Hon lyckades iallafall komma över och trillade ner på andra sidan sedan stod hon där med ett framben i luften varav underbenet dinglade konstigt…
Kristian stod och höll henne, jag fick släppa baggarna i hagen och snabbt stänga, rusa iväg efter numret till veterinären… Hon föreslog att vi skulle spjäla benet, så efter hennes rådgivning så har Betty nu ett omslag med bomull, träpinnar som spjälar benet och sedan linda runt det hela.
Stackars Betty, jag vet inte vad vi ska göra. Sedan har hon ju ett tacklamm vid sidan så det är ju inte helt enkelt att ta bort henne. Usch jag mår så dåligt över detta vet inte vad vi ska göra.
Vi släppte ut två av tackorna med stora lamm i den stora hagen (tanken var att Betty och hennes lamm också skulle få där baggarna gick tidigare och vad gör då två av lammen? Jo springer rätt igenom tråden, visserligen hoppade de tillbaka men nu är vi båda helt uppgivna och funderar på att lägga ner det här med fåren. Har haft den funderingen tidigare men det här kändes som droppen, men vi ska sova på saken.
Frågan är bara vad vi gör med Betty? Usch mitt hjärta blöder, vill inte att hon ska lida och ha ont!