Träningstips

Gympa till häst del II

Idag har vi total storm och regnoväder här nere i Skåne så igentligen borde jag säga vila men det är klart jag ska lägga in dagens träningstips idag också!

Gymnastikövningar till häst del II
I denna övning är det bra om du kan ha en vän, kompis eller familjemedlem som longerar dig. Har du en häst som inte kan gå i bra arbetstrav av sig själv är det en bra idé att sätta på inspänningstyglar.
-Trava och försök bara att sitta ned utan stigbyglar och utan att hålla i tyglarna
-Medan du sitter ned i trav, gör kvarnövningen både framåt och bakåt (raka armar snurras framåt och sedan bakåt)
-Dra upp axlarna så högt upp du kan, håll i 5 sekunder och slappna sedan av. Gör detta 5 ggr
-Medan du sitter ned i trav, lyft vänster knä rakt upp i luften utan att nudda sadeln och klappa till vänster knä med vänster hand, släpp ned benet och lyft upp höger knä upp i luften utan att nudda sadeln och klappa till höger knä med höger hand, släpp ned benet. Gör nu tio stycken – vartannat ben.
-Medan du sitter ned i trav, vik upp vänster fot så att du kan klappa till vänster häl med vänster hand, släpp ned benet, vik upp höger fot så att du kan klappa till höger häl med höger hand, släpp ned benet. Gör nu tio stycken – vartannat ben.
-Medan du sitter ned, lyft upp båda knäna rakt upp i luften, utan att nudda sadeln, så att du enbart balanserar på rumpan och dina sittben. Hur långe orkar du sitta så här?
-Medan du sitter ned, lyft knäna upp i luften igen och släpp ned dem, gör nu detta om och om igen tills du hittar takten i traven, tänk på att då måste du göra det rätt snabbt! Du kommer upptäcka hur lätt det är att sitta ned när du hittar takten!
-Trava och rid lätt (utan stigbyglar och tyglar)
-Trava och ta stigbyglarna, rid lätt utan att ta tyglarna
-Trava och rid lätt (utan att hålla i tyglarna), rid lätt genom att sitta ned 2 steg och stå upp 1 steg, sitta ned 1 steg och stå upp 3, sitta ned 4 steg, stå upp 4 osv. Endast din fantasi sätter gränserna! Eller låt den som longerar dig säga hur många du ska sitta ned och stå upp
-Trava och stå upp i fältsits. Prova sedan att lägga händerna på huvudet, på axlarna, i midjan, i kors på bröstet och på rumpan. Vilket är lättast?
-Galoppera och variera mellan att sitta ned och stå upp i fältsits

Lycka till!