Vårt dagliga liv

Vad har jag då lärt mig?

Håll huvudet kallt i alla lägen!
Hästen är din spegel!
Ignorera dåligt beteende!
Ställ inga frågor du inte vill ha svar på!
Jobba på hästens nivå!
Tro på dig själv och metoden!
Stand your ground!
Walk your Talk!
Make it happen!
Ha roligt!

Hästpedagogen Ann Lindberg´s kurser ger mig alltid lika mycket, även om det är likadana hästar med samma problem så är inga hästar likadana och det finns inga problem som är samma som några andra. För övrigt är det levande djur vi håller på med och inte robotar, det är ju det som gör det så intressant! Att kunna möta problem på olika sätt och hitta lösningar som passar just den individen. Som ryttarcoach jobbar jag på samma sätt med olika mentala problem, sitsproblem eller kommunikationsproblem vid ridning. Det är så underbart att hitta ett sätt att arbeta med hästen på samma sätt!

Det underbara är att jag verkligen känner att jag kan applicera all denna kunskap på mitt arbete. Med ovanstående ledord (kan ju byta ordet hästen med elever) så kan jag arbeta på samma sätt med mina ungar i skolan. Trots att jag bara har varit 5 dagar på min nya arbetsplats och att jag fick träffa alla nya barn för första gången idag känner jag ett otroligt lugn! Jag känner mig trygg i mig själv och i min roll med barnen! Vad livet blir så mycket enklare när man får ett sådant samspel! Så förrutom en snal snygg kropp och lite mer pengar på banken, vad mer kan man önska sig?

4 Comments

 • Anonymous

  >Nog är det underbart att kunna applicera kunskapen på mer än hästarna! Själv försöker jag göra en join-up på mina arbetskamrater… de är lite som Astrid, men jag hoppas jag lyckas!

  Smal o snygg kropp o pengar, låter mer som problem tycker jag. Hur attraktiv blir man inte med båda dessa attributen? Nää, bättre att fortsätta vara rund och fattig…

 • Ulrika Borgström

  >Nu var det ju inte meningen att jag skulle vara anonym. Reder liksom inte ut begreppen här…

  Hälsar Ulrika Borgström

 • Helly på Sicilien

  >Hej hittade precis hit. Vilken trevlig blogg 🙂 Själv har jag precis börjat rida igen här på Sicilien och förbereder mig för fullt för en dressyrtävling i oktober.

  Ditt inlägg fick mig att tänka på Kay Pollak som i en intervju jag läste sa att man kan välja lycka och det tror jag till stor del är sant. Man kan liksom välja att se glaset halvfullt i stället för halvtomt. Possitivt tänkande är inte att underskatta…

  Soliga hälsningar från Sicilien!