Vårt dagliga liv

En röst i natten…

Är fortfarande vaken och kan inte alls sova, är helt enkelt inte ett dugg trött. Kan nog bero på det här vädret, då man i denna snöstorm inte gärna vistas ute och är insnöade så blir det att man sover middag och gör saker inomhus istället. Men är det inte lustigt, när man har tid att göra allt, jag menar när man ändå är insnöad, då gör man dem inte?! Visst har jag gjort bokföringen, betalat räkningar, fixat medlemslista och svarat på mail till föreningen och andra småsaker men resten tar man sig inte riktigt tid för. Skulle tex behöva storstäda huset och plocka bort alla julljusstakar men har dragit mig för det då julen med alla julljusstakar lyser upp denna mörka period! Usch vad filosofisk jag börjar bli såhär framåt småtimmarna.

Har spekulanter på både Aesa, det ena avelsstoet vi ska sälja samt våra två unghingstar Draupnir och Ofeigur, men det blir ju inte mycket affärer gjorda i det här vädret direkt. Verkar som vi har hittat jättebra hem till alla tre men vågar inte ropa hej förrän man är över ån direkt.
Lammen mår jättebra, trots denna kyla (till och med inne i stallet) och är väldigt pigga och busiga. Vi får ju stöd mata dem tre ggr/dag då tvillingarnas mamma inte har så mycket mjölk och det tar ju sin lilla tid, men det är så mysigt att gå ut i stallet och höra deras baby bäande samt se deras nyfikna blickar. Den andra tackan fick någon infektion då hon troligen inte riktigt släppte efterbörden men hon har fått antibiotika nu i 5 dagar och verkar må mycket bättre.

Träningarna skulle ha satt igång förra helgen men vädret tillsammans med migrän satte stopp för det och har vi bara tur med vädret sätter det nog igång i helgen istället. Har finurlat på fler träningstips till alla er som läser denna blogg men det gick lite i stöpet pga våra katter som ni nog vet, då de gnagde av kablarna till internet. Även om jag har flera olika träningstips på lager så har även jag lite svårt med motivationen när det är sådant här väder eftersom vädret inte är direkt ridvänligt och är det någon dag då det inte stormar eller snöar så rider nog de flesta ut eftersom jag är nog inte den enda med stenfrusen ridbana med 30-40 cm djup snö. Men det kommer håll ut! Längtar själv tills det blir lite bättre väder då vi har många hästar som ska sättas igång i träning. Eddie som nu blir 4 ska ridas in, Tyri som är 2 ska få en träningsperiod från marken samt lasttränas, Tvista ska börja marktränas och om allt går bra ska vi se om vi kan hoppa upp på henne såsmåningom, hon har ju haft det lite tufft i livet och är ganska rädd/osäker av sig. Sist men inte minst har vi Elfur vårt ena sto som inte är betäckt i år utan har ätit upp sig under hösten och vintern och ska nu också börja sättas i träning för att bygga upp musklerna igen. Dessutom har jag fått en del förfrågningar angående träningshästar men har inte några lediga platser förrän tidigast i mars så det återstår att se. En spännande vår helt enkelt! (Om det nu blir vår någon gång!)

One Comment