Vårt dagliga liv

Bromsolja saknas i Hörre

Idag har varit en underbar dag! Ledigt från jobbet så först blev det lite sovmorgon, sedan frukost i lugn och ro. Ut i stallet och rida Hörre som skötte sig jättebra men var väldigt taggad! Om man skulle prata om Hörre som en bil så tror jag att bromsoljan är slut. Hade det bara varit luft hade ju bromsarna börjat funka efter en stund när man hade ridit. Bromsarna blir ju bättre allt eftersom tiden går men det är alldeles för mkt glapp – måste vara bromsoljan! Men var häller man in bromsoljan på en Islandshäst årgång -00?

Kristian var jättecool idag, han red Birk under tiden och hoppade även med honom. 40 cm blev det som båda två flög över. Skitsnyggt gjort, hade jag inte vågat göra med Hörre idag eftersom det inte fanns något stopp på honom. Fast det höll på gå illa första gången då Kristian inte hade kollat sadelgjorden så när de landade efter hindret så gled sadeln jättemycket och Kristian hängde helt på sidan. Som tur var höll sig Kristian fast och Birk saktade av. Skickligt! 🙂

Elfur blev långlinad och det märks att hon tyckte det var jättekul att vara igång även om hon är ganska seg! Hmm hon skulle ju kunna smitta Hörre lite eller man kanske kunde få en blandning av de båda? Tyri blev löshoppad och han är ju verkligen en hopphäst. Strax över 1,30 m är han och flyger över 1 m. Ganska bra gjort eller hur!

Efter att alla hästarna har blivit motionerade så gick vi in, åt sen lunch och sedan sov vi middag i nästan 2,5 timme. Iväg handla lite mat och godis samt hämta Thaimat till middag. Nu soffan med lite godis, mätt och belåten! Vädret har ju dessutom varit toppen! Helt underbar dag helt enkelt!