Läsarbrev

Mål och drömmar inför framtiden

Fick ett brev som löd;

Hej,
grattis till ditt bloggande. Härligt!
Jag är nyfiken på hur du noterar och följer upp din veckoträning?
Vad har du för mål och drömmar tillsammans med dina hästar?

Hej!

Tack! Just nu har mina hästar vintervila så det blir ingen ridning eller träning just nu men i stallet så har jag en tavla för veckans alla dagar med en ruta för varje häst. Där skriver jag upp vad jag gör med respektive häst varje dag. Utöver detta har jag en kalender där jag skriver in kortfattat om det är något speciellt men även tider med hovslagare, veterinärer etc.

Jag varierar alltid min träning mellan dressyr, markarbete, uteritt, tömkörning och löshoppning för att göra det enkelt. I snitt rider jag varje häst ca 3 dagar i veckan och de vilar oftast en dag. Tyvärr rider jag inte ut jätte ofta då vi har förfärligt tråkiga ridvägar runt omkring. Skulle önska att jag hade lite bättre ridterräng i närheten.

Mitt mål med hästarna och min ridning är i det stora hela ganska luddigt – Vi ska ha roligt och bli så bra vi kan bli! Innan min ridolycka där jag blev väldigt rädd så hade jag bara konkreta mål tex rida en 1,30 felfritt, kvala till SM, rida Msv på minst 70% etc. Efter ridolyckan har jag insett att det är inte det viktiga i mitt liv utan jag och hästarna måste ha kul! Har vi kul arbetar vi också på bra! Därför har jag inte längre några långsiktiga mål på det sättet utan arbetar mer dag för dag, vecka för vecka och månad för månad, där jag anpassar mig efter hur jag mår, känner mig och hur mina hästar mår och känner sig. Om min häst känns lite nere en dag är det kanske inte lämpligt att traggla galoppfattningar utan då kanske vi ska ta och hoppa eller rida ut tex. Dock betyder inte detta att jag inte ställer krav på mina hästar! Det gör jag men jag läser också av mina hästar och ställer inte högre krav än vad de klarar av just idag även om jag hela tiden puschar dem att våga, kämpa, försöka! Men med hästar som hela tiden klarar av de uppdrag jag ger dem får jag också glada hästar som vill försöka ännu mer!

Sedan kan jag ju erkänna att jag i år har planerat att komma ut på tävlingsbanan igen…. 🙂